Huikeshoven BV heeft voor VDL een oplossing uitgewerkt voor het verwarmen van aluminium bakken waaraan gelast moet worden. Om te voorkomen dat tijdens het lasproces de aluminium bak zou gaan vervormen, moet er voor gezorgd worden dat deze op 100 graden Celcius wordt gebracht. Hierbij is het van belang dat de opwarming uiterst gelijkmatig gaat, met maximaal 10K per minuut..
Huikeshoven heeft een systeem ontwikkeld waarin tracing is aangebracht op op maat gemaakte panelen. Deze zijn voorzien van de nodige sensoren en een afneembare isolatie.

De regeltechniek maakt gebruik van 16 velden die allen aan elkaar gekoppeld zijn, zodat de verwarming gelijkmatig over de gehele bak plaats vindt. Ook de regeltechniek en het programmeren van de besturing zijn door Huikeshoven zelf ontwikkeld.

Inmiddels is het systeem in gebruik genomen. De eerste ervaring zijn zeer positief. De voordelen voor VDL bestaan uit een kostenbesparing, een beter regelbaar systeem en verbetering van de werkomstandigheden tijdens het lassen.

0309201225204092012255