Al vele decennia levert Huikeshoven oplossingen op basis van verwarmingskabels. Vaak als tracing, maar ook verwerkt in mantels, slangen en matten. In veel situaties zijn deze betrouwbare verwarmingskabels een goede oplossing. Soms wordt er echter wat meer verlangd van een verwarmingsproduct. Bijvoorbeeld een eenvoudigere verwerking, volledige integratie in een materiaal en een volledig gelijkmatig verdeeld verwarmingsoppervlak.

We zijn er een aantal jaar mee bezig geweest, maar inmiddels kunnen wij met trots verkondigen dat we, samen met Lantor, de PowerSHEAT op de markt kunnen brengen. De PowerSHEAT is gebaseerd op een vlies, doordrongen met carbondeeltjes en voorzien van koperen geleiders. De verwarmingsmat kan volledig ge├»ntegreerd worden in een composiet, waarbij geen risico op delaminiatie zal ontstaan. De warmteverdeling is volledig egaal verdeeld over het oppervlak. Hierdoor is het mogelijk zeer effici├źnt aan het oppervlak van het product te kunnen verwarmen. De eerste oplossingen zijn inmiddels gerealiseerd in mallen voor rotorbladen, tanks en bij composiet bruggen.

Tijdens de JEC in Parijs vond de internationale introductie plaats en de aanvragen komen inmiddels van over de gehele wereld voor uiteenlopende toepassingen.

WindmolensAanzicht touchscreenPower Sheet (5)