De Zuivelhoeve in Twekkelo, Twente,  is leverancier van zuivelproducten. De toetjes vinden de laatste jaren steeds meer aftrek, waardoor het bedrijf continu bezig is zijn processen uit te bouwen en te verbeteren.

Sinds enkele jaren levert Huikeshoven verwarmingskabels aan De Zuivelhoeve om diverse leidingen vorstvrij te houden of op temperatuur te houden. In eerste instantie zijn wij door de isoleerder Henisol gevraagd om in een noodsituatie snel zelflimiterende verwarmingskabels te leveren. Uiteraard was het geen probleem om uit onze ruime voorraad te putten en enkele kilometers verder weer af te leveren.

Diverse leidingen zijn  de afgelopen jaren gevolgd. Kort geleden is er wederom een project uitgevoerd. In deze installatie worden reststoffen van de zuivelproductie afgevoerd om te worden hergebruikt in veevoer.
Deze leiding moest vorstvrij worden gehouden. In dit geval is echter geen zelflimiterende verwarmingskabel toegepast maar een seriële weerstandskabel met een teflonmantel, de HTA/RVS. Het voordeel van deze kabel is in dit geval dat reinigen van de leiding met hoge temperaturen geen verkorting van de levensduur van de verwarmingskabel veroorzaakt.

De HTA/RVS heeft een geïntegreerde nulleider, waardoor de kabel aan één zijde aan te sluiten is. De kabels worden exact op de gewenste lengte, compleet afgewerkt aangeleverd. Dit vereenvoudigt de montage op locatie. De montage is in dit project uitgevoerd door Huikeshoven zelf.

Tevens zijn er op diverse delen van bestaande leidingtrajecten thermostaten geplaatst. Hier zijn in het verleden zelflimiterende verwarmingskabels toegepast zonder regeling. Door gebruik te maken van deze thermostaten met voeler is het proces beter bewaakt en zal er tevens een energiebesparing optreden.

3372-i