Op de beurs Maintenance Next in 2013 heeft Huikeshoven BV de officiële introductie van het El-Clic snelverbind systeem voor het aansluiten van tracing gepresenteerd, deze is ontwikkeld door onze partner Eltherm. De eerste oplossingen zijn inmiddels gerealiseerd en de reacties zijn zeer positief. Zo vindt men het systeem snel en makkelijk toepasbaar waardoor het tijd en kosten bespaard. Vele klanten zijn dan ook deze oplossing als standaard gaan gebruiken. Een uniek systeem dat het aansluiten van tracing sneller en makkelijker maakt.

Tot nu toe worden doorgaans krimpsets gebruikt voor het aansluiten van zelflimiterende tracing. Hiermee wordt een betrouwbare verbinding gemaakt, mits de monteur de nodige ervaring in huis heeft. Voor monteurs die minder kennis van elektrotechnische werkzaamheden hebben, waren tot voor kort verschillende oplossingen verkrijgbaar. Geen enkele oplossing is echter optimaal. De meeste bestaan uit veel verschillende componenten en behoeve veel verschillende gereedschappen. Bovendien zijn het kostbare oplossingen.

Eltherm heeft de snelverbinder echter door ontwikkeld en komt met een echte innovatie: de El-Clic. Het bijzondere aan de El-Clic is, dat alle mogelijke aansluitingen met één module gerealiseerd kunnen worden: het aansluiten op voeding, het maken van een verbinding, het maken van een T-stuk: alles met één module.

En het allerbeste: om de aansluiting te realiseren is er slechts een mes en een schroevendraaier nodig! Het maken van een verbinding is op deze manier in een handomdraai geregeld. Er wordt zodoende veel tijd bespaard op de bouwlocatie en de werkzaamheden kunnen door monteurs zonder grote kennis en ervaring worden uitgevoerd.

Bovendien is de El-Clic een technisch hoogstandje. De verbinding kan onder de isolatie worden weggewerkt, heeft een IP67 en VDE certificering. De El-Clic is geschikt voor de zelflimiterende verwarmingskabels van ELtherm van het type ELSR-L en ELSR-N.

Met de EI-Clic heb je de perfecte oplossing. Eén apparaat dekt alle toepassingen.

El-Clic is ”All in one”.

El-Clic_3+VL121026_1305_El_Clic_Grafik2El-Clic_T-Verb_3El-Clic_2_Heizkabel